Informatie voor patiënten

Een overzicht van het onderzoek

1. Aanmelden

U heeft een informatiebrief van het TRACKER onderzoek ontvangen of u heeft onze advertentie over het onderzoek gezien. Wanneer u interesse heeft in deelname kunt u zich aanmelden voor het onderzoek. Deelname is vrijwillig.

 

2. Meer informatie en denktijd

Via de post of via de email ontvangt u meer informatie over het onderzoek. Lees deze informatie rustig door. Als u vragen heeft kunt u uw huisarts/longarts of de onderzoeker om meer uitleg vragen.

3. Toestemming

Een onderzoeker van het TRACKER team zal telefonisch contact met u opnemen over uw aanmelding. De onderzoeker kan de vragen die u nog heeft beantwoorden. Daarna vragen wij uw toestemming voor deelname aan het onderzoek.

4. Geschiktheidsonderzoek 

Wanneer u ervoor kiest om u aan te melden, bepalen we eerst of u mee kunt doen met het onderzoek. Tijdens een telefonisch gesprek zullen wij u een aantal vragen stellen met betrekking tot uw COPD en uw klachten. Indien u mee kunt doen, kunt u starten met het onderzoek. We maken dan een eerste afspraak met u bij de praktijk van uw huisarts of bij uw longarts in het ziekenhuis.

5. Studieafspraak 1

Tijdens de eerste studieafspraak nemen we nog een keer de informatie over het onderzoek door. Daarna tekent u het toestemmingsformulier. U bent nu deelnemer aan de studie. Aan de hand van een aantal handelingen kijken we tijdens de eerste afspraak nogmaals of u mee kunt doen met het onderzoek. Dit bepalen wij door middel van een aantal vragenlijsten, een klein vingerprikje en een korte blaastest.

6. Loting

Via een loting wordt bepaald of u het Trimbow pufje of het pufje met twee luchtwegverwijders krijgt.

 

7. Studieperiode

U gebruikt het nieuwe pufje een half jaar (26 weken) lang. Mocht het nieuwe pufje niet bevallen, mag u in overleg met uw arts altijd weer terug naar uw vorige pufje.

8. Studieafspraak 2

Na een half jaar volgt een tweede afspraak. De tweede afspraak lijkt veel op de eerste afspraak. Na de studieperiode kijken we of uw algehele gezondheid (lichamelijk en geestelijk) is verbeterd en hoe het gaat met uw COPD-klachten. Na deze tweede visite is het onderzoek klaar en overlegt u met uw arts over uw COPD-pufjes.

Wilt u de uitgebreide informatie over het onderzoek lezen? Klik dan hier.

Wilt u zich aanmelden voor het onderzoek? Klik dan op de onderstaande knop en vul het formulier in.